Wat is een advocaat

Een advocaat is een raadsman of raadsvrouw die de belangen behartigt van een partij in juridische aangelegenheden. Zo zal hij over het algemeen een klant bijstaan die voor de rechter moet verschijnen vanwege een misdaad. Een advocaat heeft een wettelijk beroepsgeheim en zal zich tevens dienen te houden aan specifieke gedragsregels. Wanneer de advocaat zich hier niet aan houdt dan kan deze zelfs verheven worden uit zijn functie.

Hoe vind ik een advocaat

Wanneer u voor de rechtbank moet verschijnen dan heeft u de mogelijkheid om bijgestaan te worden door een advocaat die u helpt in de rechtszaal, of u nu schuldig bent of niet. Maar hoe vindt u nu een goede advocaat. Er zijn ontzettend veel mensen in Nederland die het beroep van advocaat beoefenen maar welke zijn er goed en tevens betaalbaar?

Over het algemeen komt u hier pas achter in de rechtbank of de advocaat een goede advocaat is. U zult uw mening dus vaak moeten baseren op de eerste indruk die u heeft wanneer u bij een advocatenkantoor langsgaat. Wanneer er sprake is van onderling en wederzijds vertrouwen bij een advocaat dan is deze vaak geschikt om in de arm te nemen.

Maar u kunt ook via het internet een goede advocaat zoeken. Bovendien kunt u vaak veel meningen lezen over advocaten wanneer u goed zoekt op het internet. Ook over de tarieven valt vaak veel te vinden waardoor u vooraf doorgaans weet waar u aan toe bent. Zeker wanneer u niet zo veel te besteden heeft is het verstandig om enkele advocaten met elkaar te vergelijken voordat u een erg dure advocaat in de arm neemt.

Een gratis advocaat

In Nederland zijn er ook advocaten die u gratis kunnen helpen, de zogeheten pro Deo advocaten. Pro Deo betekent “voor God” en refereert naar de manier waarop advocaten vroeger wel eens te werk gingen. Zij waren in de veronderstelling dat wanneer mensen die geholpen werden niet konden betalen, God hen zou belonen. Tegenwoordig zijn er echter nog steeds pro Deo advocaten te vinden die u gratis kunnen bijstaan in de rechtbank.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op