Wat moet u doen als u gearresteerd wordt?

Als u door de politie gearresteerd wordt dan moet u een verklaring afleggen over hetgeen waar u voor gearresteerd bent. In dit geval heeft u het recht om niks te zeggen totdat u een advocaat heeft gesproken. Als u zelf geen advocaat kunt betalen dan krijgt u een advocaat toegezegd door de staat.

Een andere optie die u heeft is om gewoon uw verklaring af te leggen zonder een advocaat te spreken. Afhankelijk van de ernst van de situatie moet u dit zelf inschatten. In sommige gevallen kunt u beter zelf direct een verklaring afleggen. In sommige gevallen zijn ze milder met u als u gewoon direct vanaf het begin meewerkt en als u niks heeft te verbergen dan kunt u ook gewoon uw verhaal doen.

Als u verkeerde dingen kunt zeggen waardoor u een ergere straf boven het hoofd hangt, wacht dan totdat u een advocaat heeft gesproken. Neem de zaak met uw advocaat door en bespreek wat u allemaal wel en niet moet zeggen tijdens uw verklaring.

Vooraf maatregelen treffen

U kunt wel eens in een situatie verstrikt raken waar u zelf van te voren geen rekening mee heeft gehouden. In zulk soort situaties kan het zich voordoen dat u gearresteerd wordt zonder dat u zich aan een illegaal feit heeft begeven.

In zo'n situatie is het natuurlijk altijd fijn als u vooraf een advocaat voor u klaar heeft staan. Ook is het prettig als u vooraf zelf al een beetje weet wat u wel en niet kunt zeggen.

Door vooraf contact op te nemen met een advocaat kunt u bepaalde zaken al bespreken, hierdoor kunt u in sommige situaties zonder problemen weer direct naar huis toe als u gearresteerd bent geweest.

Verder kan het nooit kwaad om u vooraf over bepaalde juridische zaken te laten informeren. Het is altijd goed om te weten waar u recht op heeft tijdens een arrestatie.

Waar kunt u terecht voor hulp

Als u graag meer informatie wilt hebben over wat u kunt doen tijdens een arrestatie dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons simpel en snel e-mailen of gewoon even een telefoontje plegen. Mochten wij niet bereikbaar zijn dan bellen we altijd terug.

Wij kunnen u vooraf goed en deskundig advies geven. Ook kunnen we u verder helpen aan een advocaat in het geval dat u gearresteerd bent geworden. Wij raden aan om alles van te voren vast te leggen en te regelen des te eerder u wordt geholpen als u een keer gearresteerd zou worden.

Als u contact met ons opneemt kunnen we u helpen aan een geschikte vaste advocaat. U wordt dan aan een vast persoon gebonden die u gehele situatie kent. U kunt een advocaat gewoon alles vertellen want deze heeft een geheimhoudingsplicht. U kunt alle scenario┬┤s vooraf bespreken zodat u altijd een advocaat klaar heeft staan die weet hoe uw situatie in elkaar steekt.

Als u het financieel kunt verantwoorden dan raden wij het altijd aan om een vaste advocaat te nemen voor het geval dat u gearresteerd wordt. Zeker als u weet dat het risico bij u iets hoger ligt dat u op een dag gearresteerd wordt door de politie.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op