Wat is het echtscheidingsrecht

Mensen die zijn getrouwd en besloten hebben om te gaan scheiden die krijgen te maken met het echtscheidingsrecht. Het echtscheidingsrecht behandelt de regels die van toepassing zijn op de betrokken partijen bij een echtscheiding. Zo zullen er bepaalde rechten en plichten komen kijken voor beide partijen wanneer er besloten wordt om te gaan echtscheiden.

Hulp bij een echtscheiding

Wanneer u zich in een fase van een echtscheiding bevindt dan is dit vaak een lastige periode. Het is over het algemeen wenselijk om bijgestaan te worden door iemand die is gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht. Er komen namelijk een heleboel zaken kijken bij een echtscheiding en het wordt vaak als vervelend ervaren om dit allemaal zelf te moeten regelen.

Iemand die is gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht kan u bijstaan in zaken als:

  • Echtscheidingen
  • Alimentatie voor expartner en kinderen
  • Boedelscheiding
  • Ouderlijk gezag
  • Omgangsregelingen

Internationale echtscheidingen

Ook wanneer er echtscheidingen plaatsvinden waarbij internationale kwesties een rol spelen komt het echtscheidingsrecht kijken. Denk hierbij aan een huwelijk tussen vreemdelingen die ergens anders zijn afgesloten. Wanneer deze partijen nu in Nederland wonen komt het echtscheidingsrecht kijken wanneer deze vreemdelingen besloten hebben om te gaan scheiden.

Belangen bij een echtscheiding

Bij een echtscheiding komen er verschillende belangen kijken. Het echtscheidingsrecht is erop ingesteld dat de belangen van beide partijen worden behartigd. Afspraken over zaken als alimentatie en boedelverdeling worden daarom opgenomen in het echtscheidingsrecht zodat hier duidelijke afspraken over worden gemaakt en niet een van de twee partijen benadeeld kan worden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op