Advocaat voor strafrecht: hoger beroep aantekenen

Als je het na een rechtszaak niet eens bent met het besluit van de rechter, dan kun je in sommige gevallen hiervoor hoger beroep aantekenen. In sommige gevallen is dit ook niet mogelijk, dan moet je het doen met het besluit van de rechter en dan kun je hier helaas geen hoger beroep voor aantekenen. Dit geldt vaak voor de wat minder zware zaken, zoals een rechtszaak over een ontslag van een medewerker.

Het wel of niet aantekenen van een hoger beroep wordt vaak weloverwogen genomen. Het wordt vaak een afweging op basis van kosten. Voor een hoger beroep heb je namelijk ook te maken met veel kosten voor de advocaat die je toch weet in armen moet nemen. Als de kans dan erg klein is dat je de zaak in hoger beroep zult gaan winnen, dan zul je meestal geen hoger beroep aantekenen.

Waarom hoger beroep aantekenen?

Veel mensen tekenen sowieso al beroep van iets aan als er in hun ogen een onterechte uitspraak wordt gedaan, of het nu om een grote of kleine zaak gaat. Maar vaak in de grotere zaken wordt een hoger beroep ook echt doorgezet. Als jij bijvoorbeeld door een uitspraak onterecht 3 jaar gevangenisstraf krijgt, dan zul je waarschijnlijk wel hoger beroep aantekenen. Of je moet denken dat de kans bij hoger beroep ook aanwezig is dat je een nog hogere gevangenisstraf krijgt, dan wordt het natuurlijk wikken en wegen over wat de verstandigste beslissing zal zijn.

Hoger beroep: langdurig proces

Vaak is een hoger beroep bij De Hoge Raad een proces waar al snel een aantal maanden over heen gaan. Dit heeft te maken met meerdere zaken. Als eerste gaat het vaak om de wat ernstigere zaken: overvallen, moord, gevangenisstraf, hoge geld boetes, etc. Dit zijn dus zaken waar een rechter en ook advocaten zich goed in moeten verdiepen. Hier gaat natuurlijk tijd overheen. Je zult dus sowieso nog aan lange tijd in spanning zitten. Probeer hier toch mee om te gaan, want anders maak je het proces voor jezelf alleen maar extra lastig.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op