Wat is een advocaat

Een advocaat is een raadsman/vrouw die zich bezighoudt met juridische aangelegenheden. Een advocaat is doorgaans een belangenbehartiger voor een partij, hetgeen een bedrijf kan zijn maar ook een individu. Wanneer een burger bijvoorbeeld een misdaad heeft gepleegd dan heeft deze recht op een advocaat die de burger dan zal helpen bij het verdedigen van deze zaak.

De tarieven van een advocaat

Een advocaat is een beroep en dus zal deze een vergoeding eisen voor zijn geleverde werk. Doorgaans is een advocaat erg prijzig al kunnen de tarieven en kosten van een advocaat erg varieren. Er zijn zelfs advocaten die niets of nauwelijks iets vragen voor de geleverde diensten, de zogeheten Pro Deo advocaten.

Vaak is het mogelijk om gratis een eerste gesprek aan te gaan met een advocaat. In dit eerste, vaak orienterende, gesprek heeft men het doorgaans over de juridische zaken in de algemene zin. Dit gesprek is over het algemeen gratis en vrijblijvend zodat men na dit gesprek kan beslissen of men deze advocaat wil inschakelen voor de zaak in kwestie.

Tijdens zo’n eerste gesprek zal ook duidelijk worden hoeveel een advocaat zal vragen voor zijn te leveren diensten en zo kan men dus een beeld krijgen hoe duur een advocaat nou werkelijk is. Er zijn ook advocaten die alleen een vergoeding vragen wanneer de zaak positief wordt afgehandeld. Deze zogeheten no cure no pay advocaten vragen dus geen vergoeding wanneer men de zaak verliest.

Online tarieven van een advocaat opzoeken

Vrijwel alle advocatenkantoren hebben een eigen website waar het vaak gemakkelijk op te zoeken is hoeveel een betreffende advocaat kost. Dit kan per zaak zijn of per uur, afhankelijk van de soort van advocaat en zaak.

Ook is het mogelijk om tarieven en kosten van een advocaat online met elkaar te vergelijken.Veel mensen hebben namelijk niet altijd het geld liggen om een dure advocaat te kunnen betalen en dan kan het erg handig zijn om op het internet de tarieven en kosten van een advocaat met elkaar te vergelijken om zodoende een goede maar tevens goedkope advocaat te vinden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op