Wat is het letselschaderecht

Het letselschaderecht is een vorm van recht dat de regels en wetten beschrijft omtrent alle zaken die te maken hebben met letselschade. Letselschade is een fenomeen waar vaak veel meer bij komt kijken dan een genezingsproces. Zo kan het zijn dat iemand door letselschade zijn of haar hele leven arbeidsongeschikt is geworden.

Wat behandelt het letselschaderecht

Het letselschaderecht behandelt alle zaken die te maken hebben met letselschade. Letselschade is de schade aan uw lichaam naar aanleiding van een verwonding of een ziekte. Vaak worden letselschade opgelopen bij een voorval of een ongeluk waarbij iemand anders aansprakelijk voor is. De meest voorkomende gebeurtenissen die leiden tot letselschade zijn:

  • Verkeersongelukken
  • Medische fouten
  • Letsel toegebracht door dieren
  • Gebreken in een product
  • Bedrijfsongevallen

De gevolgen van letselschade

Wanneer u in een ongeluk terecht bent gekomen en daarbij letselschade hebt opgelopen dan heeft dit vanzelfsprekend consequenties voor uw toekomst. Het is mogelijk dat u inkomensschade oploopt omdat u tijdelijk of misschien wel levenslang arbeidsongeschikt wordt verklaard wegens de letselscahde die u heeft opgelopen.

Tevens lopen de ziekenhuiskosten vaak erg hoog op. Vaak is de verantwoordelijke persoon echter verzekerd voor letselschade veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeluk of een bedrijfsongeval. Mocht dat niet zo zijn en u moet de ziekenhuiskosten zelf betalen dan is dit vaak een enorm dure aangelegenheid.

Ook heeft u vaak recht op een soort van uitkering. Deze uitkering wordt vaak benoemd met de term smartengeld. Smartengeld is een financiele genoegdoening voor de pijn die u geleden heeft of voor het ontnemen van uw zin in het leven. Letselschade kan namelijk naast enorm veel pijn ook uw levenspatroon aangrijpend veranderen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op