Wat is het personenrecht

Het personenrecht is een vorm van recht waaronder alle regelingen vallen die te maken hebben met individuele personen. Ook worden hier de regelingen in opgenomen die te maken hebben met de verhoudingen binnen een familie. Hierbij kunt u denken aan zaken als:

  • Natuurlijke persoonlijkheid
  • Huwelijk
  • Ouderschap
  • Voogdij

Wat is het huwelijksrecht

Het huwelijksrecht is een vorm van recht dat het geheel van regels behandelt over welke mensen er met elkaar mogen trouwen en aan welke voorwaarden een huwelijk moet voldoen. Tegenwoordig is met verplicht om zich in te schrijven bij de burgerlijke stand en het huwelijksrecht is een onderdeel van het burgerlijk recht.

Wat is het voogdijrecht

Het voogdijrecht is een vorm van recht dat de rechtsregels dat de zaken regelt bij het overlijden van een persoon aangaande de achterlating van een minderjarig kind. Een minderjarig kind is namelijk niet handelingsgekwaam en daarom moet in de voogdij over het kind worden voorzien. Wanneer een van de ouders nog in leven is komt de voogdij van rechtswege deze ouder toe.

Wat is een omgangsregeling

Een omgangsregeling is een regeling omtrent de verzorging van de kinderen. Men krijgt over het algemeen te maken met de omgangsregeling na een echtscheiding wanneer de ouders niet meer bij elkaar wonen. Beide ouders hebben namelijk over het algemeen recht om de kinderen te zien en vandaar dat er dan een omgangsregeling wordt ingesteld.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op