Wat is een advocatenbureau

Een advocatenbureau is een bureau waarin advocaten zijn gehuisvest. Aan advocaat is een raadsman of vrouw die gespecialiseerd is in juridische aangelegenheden. Over het algemeen is een advocaat een belangenbehartiger voor een partij, hetgeen zowel een bedrijf kan zijn als een individu. Zo kan een advocaat een burger helpen die een overtreding heeft begaan of een bedrijf dat een conflict heeft met een werknemer.

Wat zijn de tarieven van een advocatenbureau

Aangezien een advocaat een beroep is zal deze doorgaans een vergoeding vragen voor zijn te leveren diensten. Over het algemeen is het vrij prijzig om gebruik te maken van een advocaat en dat zorgt ervoor dat het niet voor iedereen betaalbaar is. Echter zijn er ook advocaten die hun diensten gratis aanbieden hetgeen deuren opent voor de arme mensen.

Deze advocaten worden zogeheten Pro Deo advocaten genoemd, wat letterlijk ‘voor God’ betekent. Dit heeft te maken dat advocaten vroeger in de veronderstelling waren dat wanneer men geen vergoeding vroeg voor de geleverde diensten, men door God zou worden beloond. Pro Deo advocaten zijn er Nederland genoeg te vinden.

Wanneer men meer te weten wil komen over de tarieven van een advocatenbureau dan kan men ook gebruik maken van een eerste orienterende afspraak met een advocaat. Hierbij kunt u met een advocaat de juridische zaken eens goed doornemen alvorens u een beslissing maakt of u gebruik wil maken van de diensten van deze advocaat.

Online tarieven opzoeken van een advocatenbureau

Een andere mogelijkheid om de tarieven van een advocatenbureau op te zoeken is door gebruik te maken van het internet. Vaak heeft een advocatenbureau een eigen website waar u gemakkelijk de tarieven kunt opzoeken van haar advocaten. Mocht u niet direct de tarieven kunnen vinden dan kunt u het beste een mailtje sturen naar het advocatenbureau of het telefoonnummer op de site bellen.

Online kunt u overigens de tarieven van een advocatenbureau ook met elkaar vergelijken, hetgeen erg verstandig is wanneer u een advocaat in de arm wil nemen. Hierdoor kunt u al snel een hoop geld besparen aangezien het verschil tussen de tarieven aanzienlijk kan zijn. Vooral voor mensen die niet al te veel financiele ruimte hebben is het vergelijken van tarieven van een advocatenbureau essentieel.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op