Soorten vacatures

Wanneer je gaat kijken naar vacatures in de strafrecht, dan kom je terecht op vacatures zoals; advocaat medewerker, jurist, gemeentelijk handhaver en BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar).
We zullen beschrijven welke eisen er gesteld worden in de vacatures voor de zojuist benoemde functies.

Advocaat medewerker

Binnen deze functie zijn er drie soorten qua jaren werkervaring, zo is er de beginnend advocaat medewerker met een werkervaring van nul tot drie jaar. Dan de ervaren advocaat medewerker met een werkervaring van drie tot vijf jaar. Tenslotte de senior advocaat medewerker met meer dan vijf jaar werkervaring. 
Het ene bedrijf wil een advocaat medewerker die aan het begin staat van zijn loopbaan, het andere bedrijf wil iemand die een ster is in het vak. 
Wanneer je advocaat medewerker bent ben je veelal werkzaam op een advocatenkantoor. In de vacatures staat soms beschreven dat je gespecialiseerd moet zijn in een bepaald rechtsgebied of meerdere rechtsgebieden. Ook komt het voeren van overleggen met partners vaak aan de orde.
Je kunt advocaat medewerker worden door een HBO opleiding te volgen. Deze opleiding heet HBO Rechten.

Jurist

Wanneer je gaat kijken naar vacatures voor jurist zal je merken dat het vaak een eis is om gespecialiseerd te zijn in een bepaald rechtsgebied of meerdere rechtsgebieden. Je zal zelfstandig moeten kunnen werken en juridische vraagstukken kunnen oplossen.
Je kunt jurist worden door net als de advocaat medewerker de HBO opleiding HBO Rechten te volgen. Soms behoort ook een Universitaire opleiding tot de eis die in de vacature wordt gesteld.
Het verschilt per vacature hoeveel werkervaring er wordt gevraagd.

Gemeentelijk handhaver

Voor de functie gemeentelijke handhaver kan een MBO diploma worden gevraagd van de opleiding MBO Handhaver Toezicht en Veiligheid, dit is een MBO 3 opleiding. Er kan een toevoeging gevraagd worden in de vorm van een certificaat voor BOA, Buitengewoon opsporingsambtenaar.
Vaak wordt in de vacature voor gemeentelijk handhaver aangegeven dat je goed moet kunnen samenwerken en stressbestendig moet zijn.

BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar)

Voor de vacature BOA kan ook net als de gemeentelijke handhaver ook een MBO diploma worden gevraagd. Het gaat hier wederom om de opleiding MBO niveau 3 Handhaver Toezicht en Veiligheid.
Bij de functie BOA wordt er vaak nog wel een toevoeging gevraagd, zoals het BOA certificaat. In de functie BOA kunnen doorgroeimogelijkheden in de vorm van opleidingen besproken worden. Bijvoorbeeld het leren van diverse benaderingstechnieken of de mogelijkheid om als verkeersregelaar ingezet te kunnen worden.
In de functie BOA brengt je veel tijd door op straat. Je draagt herkenbare kleding zodat het voor burgers duidelijk is dat ze u als Buitengewoon opsporingsambtenaar kunnen benaderen voor het een of ander. Verder houdt je je bezig met het tegengaan van overlast. Ook het aanspreken van burgers wanneer er afval op straat wordt gegooid behoort vaak tot de functietaken. Je draagt bij aan de verbetering en de leefbaarheid van een stad of dorp.
De functie BOA komt qua takenpakket overeen met de functie gemeentelijk handhaver.

Vragen

Heeft u vragen voor wat betreft diverse vacatures in de strafrecht? Dan kunt u contact opnemen met de advocaat voor strafrecht.
De advocaat kan u verder helpen met uw vragen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op