Wat is het vastgoedrecht

Het vastgoed recht is een vorm van recht dat zich bezig houdt met allerlei regelgevingen over zaken die te maken hebben met het vastgoed. Vastgoed is de term voor grond en gebouwen die zich op deze grond bevinden. De term vastgoed verwijst daarbij naar het niet-verplaatsbare karakter van deze eigendommen. Vastgoed wordt ook wel onroerend goed of onroerende zaak genoemd.

Wat behoort er tot het vastgoedrecht

Er vallen verschillende zaken onder het vastgoedrecht. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als:

  • Projectontwikkeling
  • Bouwrecht
  • Koop/verkoop
  • Financiering
  • Huur/verhuur

Het belang van het vastgoedrecht

In de wereld van het vastgoed gaat het doorgaans om grote bedragen. Omdat de financiele belangen dus vrijwel altijd groot zijn is het belangrijk dat er goede regels en wetten op papier staan waaraan de vastgoedhandelaars zich moeten houden. Daarbij is het prettig dat mensen gebruik kunnen maken van goede juridische advisering en ondersteuning.

Daarbij wil een ondernemer het liefst zo weinig mogelijk risico lopen met zo’n belangrijke transactie en is het prettig wanneer alle risico’s kunnen worden verkleind dawel vermeden. Doordat de belangen in de vastgoed vaak zo hoog zijn brengt dit wel met zich mee dat een investering over het algemeen vaak de moeite waard is en zichzelf zal terugverdienen.

Wat is het bouwrecht

Het bouwrecht is een tak van het vastgoedrecht dat zich bezig houdt met de regelgevingen binnen de bouwwereld. Deze regelgevingen zijn doorgaans zeer complex en zeer specifiek van aard waardoor het belangrijk is dat u juridisch advies neemt wanneer u niet volledig bekend bent met deze complexe regelgevingen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op