Wanneer heb ik te maken met het fiscale strafrecht?

Als een een overtreding begaat die betrekking heeft op de algemene rijksbelasting of douane wetgevingen, dan krijgt u te maken met het fiscaal strafrecht. Op het moment dat u een overtreding begaat die betrekking heeft op het fiscale strafrecht dan wordt dit meestal afgehandeld door de FIOD of de ECD.

De FIOD is de opsporingsdienst van de Nederlandse belasting en staat voor 'Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst'.

De ECD is is een afkorting voor Economische controledienst, samen behoren deze twee diensten tot één onderdeel van de rijksbelasting.

Problemen met het fiscaal recht; Belastingontduiking

Als u problemen heeft met de FIOD en de ECD dan is het ten zeerste aan te raden om een goede en geschikte advocaat in dienst te nemen. De overtredingen die worden gedaan op het fiscaal recht worden niet licht opgenomen in Nederland en kunnen zelf uitlopen tot celstraffen van meerdere jaren.

Één van de meest voorkomende overtredingen op het fiscaal recht is belastingontduiking. De Nederlandse staat maakt hier grondig werk van en als u terecht wordt gesteld voor een overtreding op het fiscaal recht dan wilt u hier een goede ondersteuning bij krijgen.

Als er problemen zijn met de FIOD en de ECD dan is er in de meeste gevallen eerst spraken van inbeslagneming van uw bezittingen. Door een goede advocaat in te huren om u te helpen met uw zaak kunt u er misschien met een boete en betalingsregeling vanaf komen.

Voordelen van het fiscaal recht

Veel mensen in Nederland zijn niet tevreden over het fiscaal recht wat we hebben. Maar er wordt door veel mensen geen rekening mee gehouden dat we dankzij dit fiscaal recht wel alles goed op orde hebben in Nederland.

Door het fiscaal recht wordt er op toegezien dat iedereen eerlijk zijn belasting zaken afhandelt en dat Nederland dus genoeg belasting geld binnen krijgt om ons land goed op orde te houden.

De door belasting die we in Nederland betalen hebben we een goede infrastructuur, een goede zorg, mooie gebouwen, een goed sociaal stelsel en nog veel meer. Als het fiscaal recht er niet zou zijn zouden er veel mensen in Nederland zijn die de hoge belastingen niet zouden betalen en dus zou ons land niet zijn wat het vandaag de dag is.  

Ook zorgt het fiscaal recht er voor dat u netjes uw geld krijgt van de belasting als u hier recht op heeft. Er komen wel eens zaken voor waarbij een persoon niet zijn geld krijgt van de belasting waar hij de rechtmatige eigenaar van is. Door het fiscaal recht kunt u zich op uw rechten behalen en via een recht zaak uw geld krijgen.

Vragen over het fiscaal recht

Het fiscaal recht in Nederland is erg uitgebreid en is voor veel mensen moeilijk om te begrijpen. Als u vragen heeft over het fiscaal recht dan is het vaak moeilijk om hier zelf een goed en duidelijk antwoord over te vinden.

Wij willen u graag helpen met alle vragen die u heeft rondom het fiscaal recht van Nederland. Als u een vraag heeft dan kunt u ons hierover bellen of e-mailen. Wij proberen u altijd zo snel als mogelijk te helpen met alle vragen die u heeft over het fiscaal recht.

Als u een advocaat nodig heeft om u te helpen met een zaak betreffende het fiscaal recht dan bent u hier ook aan het juiste adres. Naast goed en deskundig gratis advies kunnen we u ook aan een goede advocaat helpen in uw provincie.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op