Wat is een zedendelict?

Een zedendelict is een misdrijf. Er zijn ongewenste seksuele handelingen gepleegd, schennis van de eerbaarheid, pornografie, verkrachting, aanranding of ontucht met minderjarigen.

Verdachte van zedendelict

Verdachte zijn van een zedendelict heeft enorme impact op het leven. De media wordt vaak ingezet en discussies komen op gang, de verdachte wordt op deze manier al volledig veroordeeld.

Zedendelicten worden regelmatig gepleegd in een psychische toestand of andere stoornis. In dit geval zal de persoon ontoerekeningsvatbaar worden verklaard. Een gevangenisstraf en tbs kan in dat geval worden opgelegd.

Het is belangrijk om een advocaat in handen te nemen wanneer u verdacht wordt van een zedendelict. Hierdoor worden rechten en plichten duidelijk, weten waar u aan toe bent is belangrijk. Een advocaat die zich inzet voor verdachten van een zedendelict richt zich erop dat er een eerlijk proces plaatsvindt van de zaak. De rechter gaat uiteindelijk over de daadwerkelijke bestraffing van de juiste dader, maar een advocaat steunt je in het gehele proces, zoals het zoeken naar tegenbewijs of de straf zo laag mogelijk proberen te houden door eventuele fouten te op te sporen die gemaakt zijn in de zaak.

Slachtoffer van zedendelict

Slachtoffers van een zedendelict hebben uiteraard net zoveel recht op een advocaat in het proces. Het is belangrijk om bij de aangifte al een advocaat te zoeken die zich met strafrecht voor zedendelicten bezig houdt. Het slachtoffer wordt door de advocaat bijgestaan vanaf de aangifte tot en met de uitspraak. De advocaat biedt dus volledige juridische bijstand gedurende het hele proces. Als slachtoffer heb je rechten en een advocaat zal je hierop wijzen en je steunen om deze rechten te halen. Aan aantal rechten zijn schadevergoeding en juiste informatie over het strafrechtelijk onderzoek.

Zowel voor slachtoffers als verdachten van een zedendelict is een advocaat onmisbaar. Met een advocaat sta je zo sterk al mogelijk is in het strafproces. Neem dus te allen tijde zo vroeg mogelijk contact op met de advocaat voor strafrecht. U kunt met ons contact opnemen via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 79

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op